Asics Dynaflyte

Remembering Thomas M

imageDisch, som skjøt seg selv i sin Union Square leilighet, i New York, på den fjerde av juli. Disch var en banebrytende figur i science fiction New Wave, den ikonoklastiske 1960 bevegelsen som ga sjangeren litterær stamtavle og popularisert begrepet fiksjon.

En åpent homofil mann for det meste av sitt yrkesaktive liv, Disch skrev mysterier, historiske romaner og neo gotiske satirer; barn bøker, inkludert modig liten brødrister og oppfølgeren; minst fem samlinger av kort fiksjon; 15 volumer av poesi, alltid like Tom Disch; skuespill og libretti; fire volumer av sakprosa; skjerm tilpasninger, novelizations og en av de første interaktive dataspill. Han redigerte antologier; han skrev bokanmeldelser, teateranmeldelser, kunst anmeldelser, musikkanmeldelser. Han skrev samarbeide og pseudonymously; Han holdt en populær blogg, Endzone, der han delte nye dikt, noen ubehagelig legg 9/11 påstøp, og vittige diskurser om det meningsløse og bagateller i livet. I sin nyeste roman, skrev han i Guds røst, og på sin forlegger webområde svarte på spørsmål fra leserne. Han skrev og skrev og skrev og skrev, for den rene gleden av det og for en enda mer primal impuls: å fortelle en historie til den mørke.

er bare helt naturlig for meg. Det min måte å komme overens med folk, antar jeg, sa han til en intervjuer på nettsiden Strange Horizons i 2001. Han kaller venner, og etter en utveksling av høflighetsfraser, spør, jeg leste noe? Svaret var alltid ja og stemmen hans ville løfte som han leste en sonett eller Villan, eller kanskje den delen fra Guds Ord hvor Disch guddom lurer på om Hans far var faktisk Thomas Mann.

Han hadde en fantastisk tale stemme, væske og forførende. Han hørtes ut som John Malkovich, og han så litt ut som Malkovich også, i sin beste alder. Jeg vokste opp med å lese Disch arbeid, og starter med Kakerlakker som en 12-åring og slukte romaner som jeg ble eldre. Første gang jeg møtte ham tilfeldig på slutten av 1980-tallet, men bare ble kjent med ham og hans partner, poet Charles Naylor, i løpet av de siste åtte årene eller så altfor korte gangen. Tall og fysisk imponerende, i offentlig Disch kunne projisere en litt truende reserverthet, med hans barbert hode, imponerende tatoveringer, bodybuilder masse. Den silke stemme som kom ut av denne skremmende skjemaet gjorde ham virke enda mer farlig, en av disse trollmenn som er subtil og rask å sinne.

Men da han oppløses i latter, og det ville alle plutselig synes å være en positur, en forkledning, en del av et stort forseggjort spøk at du var med på kanskje. Han kunne være hissige, scathingly avvisende; han holdt nag og brente broer. I de senere år satt han på seg, noe som forverret andre problemer: diabetes, isjias, neuoropathy, depresjon. Han hadde problemer med å gå og var nesten housebound.

Under Armour Speedform denne beleiringen Disch slitt med knusende sorg og depresjon bare en ekte gud ville ikke men han hadde også en humoristisk resignasjon som virket svært nær tapperhet. Hans beste arbeid bygger på Eugene Ionesco dictum: er laget for å være udødelig, og likevel vi dør. Det fryktelig, kan det bli tatt på alvor.

Døden var gjenstand Disch tilbake til igjen og igjen, i sin fiksjon og hans poesi. Noen ganger var det mord, ansporet av lidenskap eller vridd religiøs eller politisk glød. Noen ganger, som i begynnelsen av romanen folkemord, eller hans senere satirisk roman Sub: A Study in heksekunst, det var rett og slett en enebolig, klinisk justering av den biologiske status quo, med rotete eller unødvendige mennesker kastes ut irriterende insekter. Han skrev ofte om selvmord, nesten alltid uten melodrama. er bare en bremset ned skrik av terror, sa han til Josef Francavilla i en 1983 intervju.

tenkte sinn er fri for smerter

I den grad de kan tenke

Og alchemize sine tanker til blekk.

Glad mannen som kan erklære

Hans angst med noen savoir faire.

Tom Disch, nyttår dag, uten en Hangover, 1986

Født i Iowa i 1940, Disch tilbrakte sin barndom og tidlig i tenårene i Midtvesten før han flyttet til New York, hvor han deltok Cooper Union og New York University. I 1962 skrev han sin første historien i stedet for å studere for en NYU eksamen og raskt solgt den til science fiction magasinet Fantastic. Han senere droppet ut av skolen for Puma Hard Kjernen å vie seg til å skrive.

En rekke vakkert utformede historier er fra disse tidlige årene. Ingenting kan være skremmende for år på slutten. Jeg bare sier det skremmende fordi, du vet, jeg må si noe. Et eller annet. Det eneste som kunne skremme meg nå er hvis noen skulle komme i. Hvis de kom inn og sa, Adidas Eqt Pute Adv 93 17 høyre, Disch, kan du gå nå. Det, virkelig, ville være skremmende. John Harrison. Folkemord ble publisert i 1965, en visjon av Jorden som en agribusiness drevet av utenomjordiske som sår planeten med en eneste stor plante avlingen, så metodisk utrydde menneske skadedyr som infiserer innhøstingen. Det ender dårlig. Som Disch muntert påpekt i en 1990 intervju publisert i det britiske tidsskriftet Foundation, være ærlig, ekte interesse i denne type historie er å se noen ødeleggende katastrofe utslette menneskeheten ut Mitt poeng var bare å skrive en bok der du ikke skjemme at skjønnhet og glede på slutten.

Hans neste store arbeid, konsentrasjon, dukket opp i 1967 i New Worlds, New Wave flaggskip magasin, og et år senere ble utgitt i bokform. Nå regnet som en av de største SF romaner, samtidig Konsentrasjon ble overskygget av Daniel Keyes for Algernon, som delte noen temaer og narrativ struktur. Inspirert av Faust legenden, utfolder romanen som tidsskriftet av Louis Sacchetti, en schlubby poet internert på et amerikansk konsentrasjonsleir for å være en militærnekter. Det han og de andre fangene er injisert med et eksperimentelt medikament som øker deres intelligens selv om det eroderer deres levetid.

Samuel R. Delany skrev at konsentrasjonen var første bok i s f feltet jeg har lest som min reaksjon var enkel, total og fullstendig misunnelse: skulle ønske jeg hadde skrevet at '. Det gjenstår på trykk, og er trolig Disch mest kjente bok, selv om Disch var avvisende av det i 1980 Foundation intervjuet: tror det var trolig ikke sterk nok til å stå på egne ben utenfor sjangeren. Ikke som et verk av litteratur.

Wings of Song, hans 1979 mesterverk, er et verk av litteratur. William Gibson kalte det av de store forsømte mesterverk av slutten av det 20. århundre science fiction Robert Drake kalt det en del av Gay Canon. En villmann, politisk ladet dannelsesroman, presenterer romanen den amerikanske Midtvesten som en fundamentalist politistat der flyreisende er tvunget gjennom sikkerhetskontrollen, bøker og kunstverk anses seditionary, Asics Kinsei og Daniel Weinreb, en 14 år gammel fra Amesville, Iowa, er fengslet for besittelse av kopier av Minneapolis Star Tribune. Etter løslatelsen, han gjør sin vei til Manhattan, en sekulær paradis, Under Armour Speedform og sliter med å bli en bel canto sanger.

Boken definerer metaforen er en form for virtuell virkelighet som gjør at utøverne til å oppleve ekstase. Ikke alle oppnår dette transcendens, og forsøket kan være farlig: kroppsløse sjeler, med kallenavnet kan være fanget og ødelagt, deres verts kropper igjen i en vegetativ tilstand.

er trolig den motgift til det onde i praksis for en artist, Disch bemerket en gang. kunst er en av rutene for tilgang til glede, og glede er alltid problematisk i det øyeblikket den slutter skjer. Du har alltid å spørre, er det? Hvorfor Nike Breaking 2 kan det bli brakt tilbake? Det var det avgjørende spørsmålet for Disch.

imageSenere bøker utforsket naturen av ondskap i mer satirisk vilkår. Hevet katolikk, Disch tok kjetter fryd i å angripe kirken hykleri i verk som Prest: A Gothic Romance, som inneholdt pedofile prester og morderiske antiabortion demonstranter, og hans spill Cardinal detoxes, som erkebispedømmet New York forsøkt å stenge ned. I Disch versjon av helvete, er suicidal poeten John Berryman tvunget til å hjemsøke Minneapolis. Han snakket om å skrive en karriere guide for salomon skisko unge jenter med tittelen du ønsker å være paven den høyeste vesen han kanaler i sin nettopp publisert Guds Ord er fornuftig og gossipy, som demonstrert av svarene han gir til leserne på sin forlegger webområde:

Dearest Gud,

Siden mat er den nyeste emne: Hvorfor har du gjort pit i avokado så infernalsk Store? Og langs de samme linjene, hva opp med granateple oppfinnelse? Du må ha vært kibbitzing med Proserpine. Henne og hennes granateple diett. Men som i avokado groper din gjetning er like god som min. Han fråtset i tilfeldighet, i livet og kunsten. Med Naylor, skrev han en fantastisk historisk roman, Lives, som utforsket nettet av forbindelser mellom viktorianske tenkere og kunstnere i Pre Raphaelite London. Naylor ga ham glede; Wings of Song var dedikert til ham.