Asics 360 Strikke

Kvinne som blåste i fløyta på misbruk bryter sin taushet

imageAlison Taylor, Underarmsfettdekk 4 tidligere senior sosialarbeider som blåste i fløyta på overgrep i barnehjem i North Wales vet hvordan det føles å bli utskjelt. Når hun overrakt en dossier av påstandene til tjenestemenn, som viser hvordan de ansvarlige ble mishandlet sårbare barn, Asics Gtcool Xpress 206 hun trodde hun skulle miste jobben sin. Hun hadde ingen anelse om hennes handlinger ville føre til den største gransking barn sex-misbruk i Storbritannia.

Hun var ikke bare rett, men også stadfestet. 1391 siders rapport bekreftet bevis for utbredt fysiske og seksuelle overgrep, og fant en pedofil ring var i tilværelsen, med menn rettet mot gutter i midten av tenårene, spesielt de i omsorg. Det fordømte 'kult of silence' som hadde holdt det skjult så lenge.

Hadde det ikke vært for Ms Taylor, at taushet kanskje aldri har blitt brutt. 'Det som skjedde var fryktelige. Mer fryktelige enn jeg visste,' Ms Taylor, 68, forteller meg, som vi sitter i sitt nye hus i Bangor, North Wales. 'En rekke andre sosialarbeidere klart å leve med det. En sa til meg at hvis jeg sa noe jeg ville være' begå profesjonelt selvmord '. Men hvis jeg kommer over noe moralsk galt, jeg kan ikke la det. Jeg trodde før eller senere noen måtte stå opp og telles. '

Men dette kom med en pris. Måneder etter Ms Taylor Asics Gelquantum 360 Shift levert et fylke rådgiver en mappe med notater hun hadde tatt, overgrep hun hadde vært vitne til eller blitt fortalt om i omsorgsboliger over hele Nord-Wales, ble hun sparken. Den offisielle grunnen: en 'nedbryting av profesjonell kommunikasjon', men hun sier 'alle visste hvorfor jeg hadde blitt avvist'. Hun ble kalt 'undergravende' av det lokale politiet, hvis gransking av påstandene ble senere ansett som 'svak og grunne'. Hun ble utstøtt av hennes co-arbeidere, Rådet, og noen i hennes samfunnet.

Det var denne artikkelen som først tok henne hevder seriøst, publisere en expos inn i misbruk påstandene i 1991. Men for en lang tid, kunne hun ikke finne noen å lytte til 'godt kjent, men skjulte fakta'. Nå kan hun. Ms Taylor var 32, og en mor til to, Mizuno da hun ble nestleder Gwynedd fylkeskommune flaggskip barne vurdering sentrum. Hun beskriver det da som 'kaotisk, underbemannet, salomon sko norge og over full av barn'. Den 12 seng enhet ofte plassert opp til 15 'veldig, veldig trengende barn.'

Hun husker levende første gang så hun en kollega 'slap' tre tenåringsjenter. Hun rapporterte fysisk mishandling til rådet; gjerningsmannen gikk på sykefravær og kom ikke tilbake. Hun sa etter at hun betraktet de lokale myndighetene som en 'lukket butikk'. En annen gang, så hun en senior co worker 'banke' en ung gutt rundt. 'Denne gutten hadde blitt lovet hjem permisjon, men i siste øyeblikk [min kollega] bestemte han var ikke å ha det. Så ungen flyktet. Vi fikk ham tilbake, og min kollega ble banket ham om. Så fortalte han ham til å knele ned og slikke skoene. '

år senere, Ms Taylor brukte nesten tre måneder på Bryn Estyn, en av de verste boliger, hvor en av de viktigste lovbrytere, Peter Howarth, jobbet. Han ble dømt i juli 1994 av åtte seksuelle overgrep og dømt til 10 års fengsel. 'Jeg visste at ting skjer, jeg kunne fortelle av atmosfæren og barnas skepsis,' sier Ms Taylor. 'Da jeg spurte om Howarth er' flat list '[en liste over gutter som ble invitert til å besøke sin flat], alle taus. Personalet begynte å fryse meg ut. Jeg trodde den beste tingen å gjøre var slags kjeft, vet du eller se hvis muligheten bød seg til å uttrykke dem i riktig kvartal. det ikke oppstår. '

Det var først da hun ledet opp sin egen boenhet at noen av barna, henvist til henne fra andre boliger, begynte å betro seg til henne. 'Brutaliteten påført jenter og gutter var absolutt,» sier hun. 'Når jentene var på sin tid, fikk de ikke lov egne bind, de måtte spørre personalet hver gang de ønsket en ny en,. Maten ble rasjonert, de fikk ikke lov til sin egen tannkrem eller såpe Det var disse små ting som utgjorde total ydmykelse. ' Barn kom også med alvorlige bekymringer som andre ble seksuelt misbrukt.

Utløseren for Ms Taylor, var da en ung gutt i hennes omsorg døde etter en kollega sendte ham til en B å klare seg selv. 'Jeg visste at jeg måtte gjøre noe, det hele var råtten,' sier hun. Det som fulgte er dokumentert; hun nådde ut til et fylke rådgiver, mistet jobben, og led konstant flekker til sitt rykte. Men når Waterhouse ble publisert, var det med dette notatet: 'Uten Alison Taylor klager ville det ikke ha vært noen gransking av påståtte misbruk av barn i omsorg i Gwynedd.' Men hun absolutt ikke ønsker å bli sett på som en helt.

'Jeg vil ikke at det å definere meg,» sier hun. 'Ja, det er bortkastet at min karriere endte så tidlig. Men det var et tilfelle av å realisere, ja, det er noe her, og det må sorteres ut.' Hun legger til: 'Det er veldig vanskelig å forklare, hvis du ikke har jobbet i et lukket rom, men akkurat som i et fengsel, det er ikke bare de innsatte som er fengslet, det er de ansatte så vel Det tar en stund å se. hvordan snikende det kan være, hvordan invasive, hvordan det hele kryper opp uten at du vet. ' Visse nå hvorfor lovbrytere behandlet dem de var ment å være omsorg for med en slik forakt, sier hun: 'Det er fordi de kan.'

Hun legger til: «De dødsleirene i Auschwitz ble ikke drevet av monstre, men av helt vanlige tyske folk, som før krigen hadde gjort vanlige ting De er tatt inn i det miljøet og forgiftet av det.'. Hun forteller meg denne type atferd 'kan aldri bli utryddet' fordi det er 'en del av menneskets natur å mobbe de svake'.

Regjeringen har nettopp lansert to nye henvendelser i skandalen, og Ms Taylor mener 'mange spørsmål fortsatt er ubesvart. For eksempel, hvorfor visse mennesker ikke ble tiltalt'. Hun beskrev den siste Newsnight, som feilaktig innblandet Herren McAlpine i sex misbruk påstander, som 'shoddy journalistikk'.

ristet på hodet, forteller hun meg at hun har å komme tilbake til redigering hennes sjette bok. Det handler om en 'jente som blir slått til innenfor en tomme av sitt liv og deretter opp igjen.' Når jeg spør om hennes romaner er en dårlig skjult grave på udugelig politiet i Storbritannia, ler hun før du svarer, nei. De er bare 'en undersøkelse av folks feil, deres gode og dårlige deler'.

Klikk på Adblock / Adblock Plus-ikonet, som er til høyre for adresselinjen.

På Adblock klikk 'Ikke kjør på sidene på dette domenet'.

Hvis du er privat nettlesing i Firefox, 'Tracking Protection' kan føre til at AdBlock varsel for å vise. Det kan være midlertidig deaktivert ved å klikke på 'skjold' -ikonet i adressefeltet.