Salomon Sko Salg

en samling storm

imageKlokken var 1955. Stedet var hjørnet av Springfield Avenue og Bergen Street i Newark, hvor Suchow nettopp hadde fått anledning til å kjøpe et apotek, Post Drugs, for ingen penger ned og en rimelig månedlig betaling.

å Suchow, det så ut som en fremtid. Stedet var i midten av en to mil lang kommersiell korridor strekker seg fra Newark sentrum til sin utkanten. I dagene før kjøpesentre, Springfield Avenue var det kjøpesentre senere skulle strebe etter å være.

'Det var en hustling, travle området,' sier Suchow, nå 89 og bor i Hunterdon County. 'Back in min dag, vi kalte det handling. Det hadde bra action, mye av foten trafikk.'

Det han kunne ikke vite i disse optimistiske tider var hvor raskt handlingen var i endring. Litt mer enn et tiår senere, Suchow hjørne og blokkene rundt det var episenteret av en av de mest alvorlige sivile uroligheter i amerikansk historie, en trekning av rasistisk gjennomsyret av vold og ødeleggelse som begynte en varm juli kveld i 1967, og endte fem dager senere med 26 dødsfall og $ 10 millioner i skader.

Som byen forbereder seg på å markere 40-årsjubileet for hendelsen, er The Star Ledger undersøke Newark opptøyene fra utsiktspunktet av nabolaget rundt Springfield og Bergen. I dag og de neste tre dagene, vil mer enn 50 år med områdets historie være revisited fra gilded kommersielle stripe til opprør strimlet skall, deretter fra fraflyttet indre by ødemark til byfornyelser suksesshistorie.

Tegning på tusenvis av sider med dokumenter nylig oppdaget i State Police hovedkvarter, fire tiår med vitenskapelig forskning, og den levende minne om dusinvis som krysset gjennom nabolaget, vil denne firedelte serien avkrefte noen populære myter. Blant dem:
Opptøyene var ansvarlig for nedgangen som viste Newark til en av USAs mest desperate byer. I virkeligheten hadde byen lenge vært i en nedadgående spiral som etter 1967 skapte en atmosfære moden for uro.

Opptøyene ble utløst av et rykte om at drosjesjåfør John Smith hadde blitt slått i hjel av politiet. Faktisk gjorde den alvorlige plyndringen ikke begynne før nesten 24 timer senere, når et rally iscenesatt av samfunnet aktivister kom ut av hånden. Ved dette punktet, hadde ryktet om Smiths død allerede blitt fordrevet.

Opptøyene forårsaket de fleste virksomheter langs Springfield Avenue til umiddelbart nær. Tvert imot 83 prosent av bedriftene i opprør området gjenåpnet. De forskales i de kommende måneder og år når eierne innså sine forstads kundene var for redd for å gå tilbake.

Serien vil også avsløre noen aldri før meldt detaljer om lidelser. Blant dem:
Ordfører Hugh Addonizio ønsket ikke å ringe i State Police og National Guard, går så langt som å avbryte en forespørsel fra hans politiet for å få hjelp. Men en rapport fra plyndring på Sears Roebuck, som solgte våpen, tvang hånden.

De 'Soul Brother opptøyer,' når useriøse medlemmer av statspoliti skutt hundrevis av vinduer som eies av svarte forretningsmenn, Salomon Speedcross Pro synes å ha vært planlagt å sammenfalle med en pressekonferanse, en tid da de fleste journalister og fotografer ikke var på gatene for Puma Ferrari å observere troopers atferd.

Springfield og Bergen var en store veikrysset i nabolaget der problemer begynte, Salomon Sokk et knutepunkt rundt som mye av skaden dreide, og det er nå et symbol på den oppturen som har funnet sted.

Det er også en levende påminnelse om at i et stadig skiftende by som Newark, Asics 19 er mer enn bare et sted hvor to veier krysser et veikryss som Springfield og Bergen. Det er et sted for kryss av andre typer mennesker, hendelser og krefter historie. Andre kaller det et opprør, en forsettlig handling av trass av en afroamerikanske samfunnet presser tilbake mot århundrer med undertrykkelse.

Aldring hvite etniske grupper husker det som en tid da de mistet sin by. Likevel for en generasjon av svarte ledere, det var en tid da de fikk makt.

'Folk satt i opptøyene sin egen tro,' sier Max Herman, en Rutgers Newark sosiologiprofessor hvis forskning sammen Newark sin raseopptøyer med hundrevis av andre som brøt ut i hele det 20. århundre. 'Arrangementet i hovedsak blir et fartøy uansett ideologi noen ønsker det å holde.'

Men uansett bagasje individer bringe til emnet, fagmiljøet har i løpet av de siste 20 årene eller så, produsert en ganske enhetlig oversikt over hva som førte til hendelsene i 1967. Og det er en annen ta på Hva skjedde med Newark enn hva mange i New Jersey vokste opp med å tro.

'Den konvensjonelle versjonen av hva som skjedde i Newark og andre amerikanske byer i løpet av 1960-tallet er at ting var fine, og så kom opptøyene, og deretter gikk det nedoverbakke,' sa Thomas Sugrue, Salomon Snowcross professor i historie og sosiologi ved Universitetet i Pennsylvania som har skrevet mye om urban Amerika. 'Den versjonen har store, store feil.'

Forskere har kommet for å se de 1960 sivile uroligheter som følge av mer enn 100 år med lokale, statlige og nasjonale politiske beslutninger den uunngåelige konklusjonen til en lang rekke valg av dem som hadde makten og den frustrasjonen det skapte blant dem som weren 't.