Puma Ferrari

Datavirus som presse deg

imageRansomware, en spesielt irriterende type datavirus, sprer seg som pesten. Dette malware låser deg ut av datafiler før du betaler opp, og det viser seg utrolig vanskelig å utrydde. En stor Asics 19 ransomware operasjon kalt Cryptolocker ble angivelig stanset av FBI i mai. Ikke så fort, sier sikkerhetseksperter. Det er bare et tilbakeslag.

Cryptolocker brukt en massiv nettverk av kaprede datamaskiner kalt en 'botnet' for å spre viruset. FBI, utenlandsk politi og private sikkerhetsselskaper slått seg sammen for Asics 360 Strikke å avskjære kommunikasjonen mellom at botnet og ofrenes enheter. De grep Cryptolocker servere og erstattet dem med sine egne.

Men som antivirus trakter Bitdefender påpeker, Mizuno Wave Rider alt som gjøres var å stoppe Cryptolocker virusleveringssystem. Cryptolocker lever videre, og de kriminelle mestere trenger bare å finne en ny botnet for å begynne å levere virus til nye datamaskiner igjen.

Hvis de kriminelle tweak virusets kode og finne et annet sett av servere, er politiet tilbake på torget.

Hvor trygg er du? Les CNNMoney Cybersecurity Flipboard

'Alle angriperne trenger å gjøre er å oppdatere malware', sier Bogdan Botezatu, Salomon Utendørs Bitdefender senior trussel analytiker.

På bare ni måneder, Cryptolocker hadde kidnappet filer av 400.000 mennesker de fleste av dem amerikanere. Ofrene fikk beskjed om å betale $ 300 innen tre dager for å få nøkkelen til sine filer. Bare en liten brøkdel av dem betalt opp, Asics Gelscram 5 men de kriminelle fortsatt samlet inn mer enn $ 4 millioner.

'Dette er en cyber stickup,' sa Julie Preiss, en direktør i Damballa, en Cybersecurity firmaet som hjalp FBI operasjon.

Selv etter Cryptolocker ble avbrutt, kan ofrene fortsatt betale løsepenger. Men uten evne til å kommunisere med Cryptolocker nettverk, vil ofrene ikke kunne få nøklene for Under Armour Fett Dekk Lav Sti å låse opp sine filer. De er borte for alltid.

Og nå copycats dukker opp omtrent overalt.

Hvem blir fanget i NSAs nettet?

Cryptowall er mest utbredt. Forskere ved Dell Secure tok en liten øyeblikksbilde av hele nettverket og flekket 9,798 infiserte enheter omtrent halvparten i USA. Blant de skader: datafiler på en liten by politiavdeling i New Hampshire. Secure forsker Keith Jarvis anslår Cryptowall er raking i omtrent $ 150 000 i uken.

BitCrypt og CryptorBit funnet en slu måte å unngå politi ved å skjule steder av botnet servere. Forskere ved ESET oppdaget en malware kalt Simplocker som kaprer filer på Android-enheter. CryptoDefense er en annen raking i penger.

Stoppe dem vil ikke bli lett, sa Stephen Cobb, en senior sikkerhetsforsker hos ESET.

'Skurkene erkjenner at Ukraina eller Thailand land uten effektive myndigheter på dette punktet er flotte steder for å gjøre slike ting,' sa han. «Håndteringen av problemet blir en geopolitisk ting.'

Bli vant til begrepet ransomware. Det er kommet for å bli.

CNNMoney (New York) Først publisert 09.07.2014: 10:09 ET

imagefleste aksjekurser data levert av flaggermus. Markedsindekser er vist i sann tid, med unntak av DJIA, som er forsinket med to minutter. Alle klokkeslett er ET. Ansvarsfraskrivelse. Morningstar: 2016 Morningstar, Inc. Factset: FactSet Research Systems Inc. 2016. Chicago Mercantile Association: Enkelte markedsdata eies av Chicago Mercantile Exchange Inc. og dets lisensgivere. Dow Jones: The Dow Jones merkede indeksene eies og beregnes, distribueres og markedsføres av DJI OPCO, et datterselskap av S Dow Jones Indices LLC og har blitt lisensiert for bruk til S OPCO, LLC og CNN. Standard Poors og S er registrerte varemerker for Standard Poors Financial Services LLC og Dow Jones er et registrert varemerke for Dow Jones Trademark Holdings LLC. Alt innhold på Dow Jones merkede indeksene S Dow Jones Indices LLC 2016 og / eller dets datterselskaper.